Història

Breu Història de Catalunya

Cada any MILERS de turistes descobreixen la RIQUESA CULTURAL de la nostra zona, i bastants acostumen a quedar impressionats amb el fort sentiment nacional dels catalans.
Us oferim aquest resum de la història catalana comentant per sobre alguns dels episodis més importants.

En el primer mil·lenni abans de Crist, els celtes de l’Europa de l’Est es van assentar en l’actual territori català. Es van barrejar amb els nadius de l’època neolítica, van establir unes tribues lliures i independents.

There are different kinds of documents. The essays are all likewise quite exhaustive in presenting all the information based on the instructions. The more special you’re, the simpler it’s is going to be to prove it on the own essay. Additionally, it should make sure that the essay is appropriately arranged. Furthermore, the essay prompt necessitates you ought to suggest various advanced tactics to suppress the issue. The exact first step of writing a incredible reflective article will be selecting a writer help topic, therefore choose wisely!

A principis del segle VIII abans de Crist els grecs van establir delegacions comercials prop del mar, que després convertirien en colònies; les més destacades van ser Emporion (Empúries) i Rhoda (Roses). Durant aquest període, l’Empordà va viure una època de gran d’esplendor econòmica.

L’any 218 abans de Crist els romans van arribar a Catalunya i es van fer càrrec d’Emporion. Es van quedar fins al segle III després de Crist i van practicar l’agricultura i el comerç. Al segle V, l’Imperi Romà arriba al seu final.

Aleshores els visigots van penetrar a la Península Ibèrica pel nord i van declarar Barcelona la capital, integrant Catalunya dins del regne de Toledo.

Al 716, Espanya va ser ocupada pels àrabs. Una part dels catalans va fugir dels musulmans emigrant als Pirineus o l’imperi Franc.

Després de la derrota a Roncesvalles el 778, Carlemany es va veure obligat a confiar la conquesta als comtes cristians de Girona establerts a la frontera, un d’ells es va convertir en el governador. Barcelona va passar a ser el centre de la propietat dels francs a Espanya.

Des del segle IX fins al segle X el poder de l’imperi franc es va anar expandint. Els seus successors van combatre els musulmans  i van construir aliances entre el comtat de Barcelona i el regne d’Aragó.

El comte Ramon Berenguer IV es casà amb Peronella d’Aragó. Des del segle XII a la XV Catalunya i Aragó van formar un regne comú, encara que cada país va mantenir la seva pròpia administració.  Va ser un període de prosperitat econòmica per a Catalunya.

Al 1348 la Pesta Negra va arribar a Catalunya, van haver-hi males collites fam, epidèmies… Finalment, Catalunya s’incorporà al nou regne dels Reis Catòlics.

Des del segle XVI fins al XVII Espanya va estar sota el regnat de la Casa d’Àustria, amb Carles V i els seus successors. Catalunya s’esdevé un estat autònom, van experimentar un nou impuls. Els sobirans van donar ordres d’acollir als soldats que lluitaven contra França a la Guerra dels Trenta Anys.

El 1640, els catalans finalment s’alcen en armes contra el país i porten a terme una guerra civil, La Guerra dels Segadors recolzats per França. El 1659, van fer el Tractat dels Pirineus, acordat amb els francesos. Catalunya se submergeix en una recessió econòmica, amb noves epidèmies de pesta i inundacions.

Felip V va abolir, labors, els privilegis de Catalunya, la qual va haver de resignar-se a ser una província espanyola més, Tot i la pèrdua d’autonomia, la regió va experimentar un nou boom econòmic.

A principis del segle XIX, l’expansió econòmica mantinguda a Catalunya durant diversos decennis contrasta de manera acusada amb les estructures econòmiques i socials de la resta de la Península.