Gastronomia

La GASTRONOMIA més POPULAR de Catalunya!

En aquest apart podràs descobrir quins són els plats més populars de la nostra terra. La gastronomia de Catalunya inclou una gran varietat de productes procedents de la mar, de la muntanya i de l’horta amb el segell de qualitat com a principal element en comú. Durant els últims anys, grans noms de la cuina catalana han saltat a la fama i han rebut el reconeixement dels experts; no obstant això, les receptes catalanes antigues segueixen sent patrimoni exclusiu dels xefs de cada llar.

Quan pensem en els plats típics de Catalunya és inevitable parlar de productes cuits amb el foc, a ‘pa amb tomàquet’ fet amb pa de pagès, en els deliciosos panellets de pinyons o en els intensos sabors que impregnen les verdures d’una escalivada.

Els plats més POPULARS:

Calçot. És una varietat de ceba que es recol·lecta a l’hivern. És molt típica de la zona de Valls a Tarragona, encara que es conrea molt a Terres de l’Ebre. Aquesta verdura es rosteix a viu foc per després pelar les capes cremades. Se sol acompanyar de salsa romesco. Tota una delícia.

Bolets. L’època de tardor ens porta un dels ingredients més saborosos de l’any, els bolets. Els més típics de la tardor són els rovellons (rovelló en català). La trompeta, el cama-sec (cama-sec) i el camagroc (rossinyol en castellà) són altres dels més comuns de trobar.

Identifying the topic you would like to work out the topic on the thesis is centered on. Check to realize that the essay stays on topic custome writing from begin to end. Most the topics utilized for composing procedure essays are all associated with academics. The matter of the essay should be contemplated whilst picking the most tools.

Escalivada. Aquest senzill plat és fàcil de trobar en els menús dels restaurants de Catalunya, però també en moltes llars catalanes. Es tracta de verdures rostides (albergínia, pebrot i ceba) que un cop tallades se solen servir fredes o temperades a manera d’amanida. El seu acompanyant perfecte és l’oli d’oliva.

Esqueixada. També amb pebrot escalivat s’elabora l’esqueixada. Aquest plat fred està fet amb bacallà esqueixat i pebrot rostit. El contrast de sabors entre el bacallà salat, la dolçor del pebrot i l’oli d’oliva fan d’aquest plat senzill que els catalans se sentin orgullosos.

Caragols “a la llauna”. Aquesta recepta de caragols és molt típica de la zona de Lleida. Es fan amb una salsa amb romaní, farigola o pebre. Es poden trobar amb pebre vermell i bitxo. Solen servir-se amb all-i-oli.

Botifarra amb mongetes. Ja hem parlat de les mongetes blanques, anomenades mongetes. Aquestes són el principal acompanyament de la botifarra blanca feta amb carn de porc. En les calçotades es pot trobar com a plat principal a més d’altres coses.

Crema Catalana. Potser és les postres per excel·lència de Catalunya. Aquesta crema, és un postre cremós i cruixent, ja que a la part superior es crema sucre per crear una capa de cruixent caramel. Podreu demanar-ho en gairebé qualsevol lloc a Catalunya.

Resultat d'imatges de crema catalana

Pa amb tomàquet. Un de les receptes més fàcils i més vistes fora de Catalunya és el pa amb tomàquet, és un plat senzill i el millor acompanyant per a les tapes. Els ingredients bàsics són:  Oli oliva verge extra, pa torrat i tomàquet refregat i recalquem refregat.